Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от 5koff Покажи съобщение
    От какво страда 2.0 JTS? Питам тъй като Алфа, спортно купе, дизел малко не ми се връзва пък и съм решен да е бензинова колата, V6 си е кеф но финансово не е за мен. Уважавам дизела но за мен лично дизелите са капризни за поддръжка.

---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:26 ----------

( http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=evc8f8 ) Тази джобна Белла също ми харесва за нея какво е кажете?
    GT-то не е точно най-лекото купе и перфектния мотор за нея е 3.2 V6, а компромисния вариант е 1.9 JTDM, който имам аз. До сега дизел не бях карал и съм изключително очарован от печката как върви с лекота и наема. 2.0 JTS въобще да не ти минава през ума, а 1.8 TS е куц кон. Определено дизела е най-добрия избор, ако не можеш да си позволиш шестака.
    Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
    Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• 1,8 чак пък куц кон. Със сто октана си върви доста прилично и икономично.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        1,8 чак пък куц кон. Със сто октана си върви доста прилично и икономично.
        И на газ също

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
          И на газ също
          вЕрвай си за прилично, като изпреварваш сигурно минаваш на втора.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• То не е баш куц кон, но е за някой фен на спокойното каране. Особено като й се сложи газ. Ако е в 156-ца съм съгласен, но в ГТ-то... не баш. Като видиш такова купе все си мисля, че ще очакваш да е с някакъв живичък мотор и да върви прилично. Предполагам, че читав JTS няма да е зле, но не бих рискувал. На него не може да се сложи газ даже. Колата е обезшумена много добре бих казал и сега лятото, като пусна климатика не чувам тракането от дизела. А ако пак се чува, то Босе-то решава всички проблеми.

Comment

• Абе скоро ми се наложи да карам 2дни без музика.Не е като да не потраква печката особено на светофар.Иначе си прав за Босе-то дори и лекичко пуснато решава проблемът.
              Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
              New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

• Абе като излезеш на магистралата и като удариш над 3200 оборота се чува не малко дивагателя (1.9jtd GT). Босето го увеличавам доста че да го приглуши. А при мен и вятъра ми шепти от някъде, ама още не съм разбрал къде. А и е прекалено тихо че да му отдам много внимание.
                Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• Както са казали колегите, вариантите за GT са два: 1.9 JTDm и 3.2 V6. Другото е компромис. Чипнатото JTDm е много по пъргаво и приятно за каране от 1.8 TS-то или от 2.0 JTS-а.
                  Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                  Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

• To и не чипнато пак е по пъргаво и приятно от тези двигатели. Само имай предвид че ще имаш допълнителния разход за махане на вихрови клапи и ЕГР. Те са пожелателни де, но за мен си бяха задължителни модификации.
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• Разбира се, че бензиновия мотор е по-забавен за каране. Относно динамиката залагам, че дори 1.8 TS който е в 156 набира по-бързо от 1.9 GT без чип. Това са факти, а иначе всеки има предпочитания дали да кара дизел или бензин, според стила на шофиране и предназначението за което се ползва автомобила
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                      ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

• Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
                        Разбира се, че бензиновия мотор е по-забавен за каране. Относно динамиката залагам, че дори 1.8 TS който е в 156 набира по-бързо от 1.9 GT без чип. Това са факти, а иначе всеки има предпочитания дали да кара дизел или бензин, според стила на шофиране и предназначението за което се ползва автомобила
                        Какво залагаш ?
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Залагам пет лева . За да не пълним форума с глупости, ще ти ги дам като дойда до вашето село. http://www.zeperfs.com/en/duel7-1230.htm

Comment

• 1.8 колега

Comment

• Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
                              Разбира се, че бензиновия мотор е по-забавен за каране. Относно динамиката залагам, че дори 1.8 TS който е в 156 набира по-бързо от 1.9 GT без чип. Това са факти, а иначе всеки има предпочитания дали да кара дизел или бензин, според стила на шофиране и предназначението за което се ползва автомобила
                              Не ме разбирай погрешно, но ти возил ли си се в JTD 150 к.с., камо ли чипосано? Аз съм имал и TS и JTD и да спорим за динамика между двата мотора е леко казано смешно. Моето GT съм му чистил смрадта от колектора и кулера и мога да ти кажа, че спокойно мога да си изпреварвам коли на 4та от 2000 оборота без да ме е страх, че няма да смогна. Като почнеш на тоя TS да му редиш по 3 скорости надолу.. разхода ти отива подяволите.

ПС Такива дуели на летящи листове ги остави.. Преди 2 вечери се пусках от летящ старт 70 км със стоков Golf 4 1.8T AGU, на който тамън главата му беше направена. Някакви предположения имаш ли?
                              Last edited by ScuderiaItalia; d.m.y г., 22:52.

Comment

• Разбирам те колега, карал съм GT дизел. Не бих си позволил да коментирам, ако нямах лични наблюдения, това със сайтовете е ясно, че е лаладжииска работа, прав си. Все пак с моята съм навъртял близо 200к км и за това време съм тествал доста различни коли. GT е с няколко коня в повече, но и е 100кг по-тежка, та няма как да има особена разлика. Тук за чипосани дизели не говорим, там е ясно. Все пак ще ти е трудно да намериш читав TS за сверка, но ако е такъв, повярвай ми няма да ти отстъпи. Що се отнася до изпреварването на висока предавка, няма какво да коментираме предвид големия въртящ момент при ниски обороти на дизела. За мен е приятно да мога да изцедя колата до 7500, за това уточних, че има значение стилът на шофиране. За икономия на гориво има други коли..

П.С. Гоуфу си го отепал, иначе срам за марката

Comment

Working...
                                X